Ιστορία

thermoze leading manufacturer in Greece

Η ίδρυση της επιχείρησης έγινε από τον Βασίλειο Δ. Ζέλιο το 1986, για την επωνυμία της εταιρείας έγινε ένας συνδυασμός -λογοπαίγνιο- του «ΘΕΡΜΟΣ» και «ΖΕΛΙΟΣ» δημιουργόντας έτσι την ονομασία που συναντάμε και μέχρι σήμερα ως «ΘΕΡΜΟΖΕΛ».

logo-thermozel-trademark

Στα πρώτα βήματα της εταιρείας η παραγωγή στηρίζονταν στα μεταλλικά αερόθερμα τζάκια διπλού τοιχώματος (τύπου ενεργειακά χωρίς πόρτα) και στην επικυρομένη πατέντα μας για την κατασκευή κόκορα (πουλί). Πέντε μόλις χρόνια μετά ξεκινάμε τη δική μας παραγωγή πυρότουβλων και δημιουργούμε πλέον τα δικά μας τζάκια πυρότουβλο. Το 1994 σχεδιάστηκε η πρώτη ψησταριά πυρότουβλο ενώ το 1997 λειτουργεί για πρώτη φορά το δικό μας αυτόνομο χυτήριο μαντεμιού διευρύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την γκάμα προϊόντων μας. Με συνεχή ανοδική πορεία και σε μόλις 7 χρόνια μετά η ΘΕΡΜΟΖΕΛ περνάει τα σύνορα και κάνει την πρώτη εισαγωγή ενεργειακού τζακιού από την Τσεχία. Το 2010 ξεκινάμε την παραγωγή ενεργειακής κασέτας και μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να διαθέτουμε μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων καύσης.

Εγκαταστάσεις

thermozel facilities

Οι ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις αποτελούνται από 5.700τμ. σε μια έκταση των 60.000τμ. Τα 3.500 στεγάζουν τους χώρους παραγωγής, τα 1.500τμ. τους από αποθηκευτικούς χώρους ενώ η έκθεση και τα γραφεία της εταιρείας σε αυτόνομο κτίριο των 700τ.μ. 

(1) Εργοστάσιο

(2) Χώρος Φόρτωσης

(3) Αποθηκευτικοί Χώροι

(4) Έκθεση & Γραφεία

(5) Ιδιωτική Λίμνη

Παραγωγική διαδικασία

Η παραγωγική διαδικασία των προϊόντων ΘΕΡΜΟΖΕΛ ξεκινάει από την έρευνα, ανάπτυξη και σχεδιασμό των προϊόντων και έως ότου παραδοθούν στα σημεία πώλησης. Κάθε συσκευή κατασκευάζεται από την αρχή έως το τέλος στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας. Με σύγχρονο εξοπλισμό μηχανημάτων CNC, LASER, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΧΥΤΗΡΙΟ. Με αυτό τον τρόπο παρέχουμε ένα ολοκληρωτικό προϊόν δίνοντας βάση και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Ο κυρίως στόχος μας είναι η άριστη ποιότητα στην σωστή τιμή.

thermozel production

Ανάπτυξη προϊόντων

Η πολύχρονη πείρα μας στο χώρο της καύσης ολοένα και αυξάνεται, με συνεχή έρευνα και ανάπτυξη των προϊόντων μας ενώ συγχρόνως μελετάμε και ανακαλύπτουμε νέες μεθόδους και τεχνολογίες. Το τμήμα σχεδιασμού και ανάπτυξης αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς όπου δοκιμάζουν κάθε συσκευή με λεπτομέρεια έτσι ώστε να δημιουργήθει μια σωστή μονάδα θέρμανσης πληρώντας πάντα όλες τις προδιαγραφές EN.13240 & EN.13229.

Προδιαγραφές

Όλα τα προϊόντα τζακιού και σόμπας φέρουν πιστοποίηση CE και εφαρμόζουμε πιστά τους κανόνες ISO 9001:2015 για τη σωστή λειτουργία και διαδικασία παραγωγής. Είμαστε μία από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που έχουν πιστοποίηση στα ανοιχτά τζάκια. Η επιλογή των πρώτων υλών γίνεται με αναλυτική αξιολόγηση ελέγχοντας αυστηρά την ποιότητά τους είτε σε εργαστήρια είτε με δικά μας όργανα μέτρησης. Οι εταιρείες που συνεργαζόμαστε για την αγορά πρώτων υλών πληρούν επίσης όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

thermozel iso certification